Jettie van der Zwet

Ik ben Jettie van der Zwet-Roetman en autodidact.

Sinds 1996 ben ik bezig met klei, eerst in het atelier van Tony Gerlach met het gieten van beelden in beton. De belangstelling was gewekt. Daar heb ik ook mijn eerste beeldje van mijn grootmoeder gemaakt dat in brons is gegoten.

Toen Tony naar Polen vertrok ben ik al vrij snel zelfstandig beeldjes gaan maken in was en in klei. Ondertussen heb ik mijn eigen atelier met 2 ovens waar ik naast beelden ook handgevormde vazen en potten maak.

Het is boeiend om allerlei stooktechnieken zoals : pit-fire smooroven raku en saggar stook uit te proberen en elke keer opnieuw verrast te worden met het resultaat.
Dat houd het spannend en uitdagend en leuk om mee bezig te zijn.

Hugo de Grootsingel 37,

1611 ZP Bovenkarspel

telf.:  0228-513579

email: jettie@zwet.com

Ik exposeer bij Tearoom the Robin ‘tWuiver 2B, 1608ES Wijdenes