Mandy Hogervorst

Dit jaar doe ik weer mee met de Kunstroute.

Mijn werk kun je herkennen aan het realisme en de hoeveelheid aan kleuren.

De kleuren zijn voornamelijk te zien in de olieverf schilderijen want daarin heb ik mij gespecialiseerd om bloemen te schilderen. Een bloem heeft zoveel moois te bieden dat ik dat graag vast leg want zeg nou zelf bloemen geven je een speciaal gevoel, daar worden we blij van.

Heel soms kunnen er in mijn grafiet tekeningen ook speciale items gekleurd zijn, als voorbeeld een blauwe vlinder die sinds het overlijden van een hele jonge vader bij zijn dochter op haar hand is komen zitten en zich geregeld in de tuin laat zien.
Of een zwarte hond met bruine ogen. Juist door de ogen een kleur te geven zie je het contrast van een zwarte hond.

Vorig jaar September heb ik een workshop hyperrealistic drawing / hyper realistisch tekenen gevolgd in Duitsland. De techniek die ik daar heb geleerd met houtskool en grafiet is dezelfde techniek die Leonardo da Vinci en Rafaël ook gebruikte. Deze manier van tekenen heb ik toegepast op de tekening van Valentino Rossi en zijn motor. Het vergt aardig wat geduld want na 375 uur tekenen was eindelijk het eind in zicht en kon ik hem inlijsten.
Wil je weten hoe deze manier van tekenen in elkaar zit? Kom een kijkje nemen!

Ook in het schilderen heb ik een masterclass gevolgd en ik schilder nu heel anders waardoor hetgeen veel echter is dan dat het al was.
Een klein tipje van de sluier kan ik al laten zien namelijk de foto van de gele tulp. Op het moment dat ik de foto maakte van dit schilderij zat er nog maar 1 laag olieverf op en dus niet klaar maar je kan al wel zien dat er een contrast in zit.

Met de expositie is hij klaar dus kom gezellig een bakkie koffie drinken, of thee uiteraard, op het Jongeweer 14 te Wijdenes want daar ben ik te vinden in een prachtige tuin!

Met vriendelijke groet,

Mandy Hogervorst
Flamingohof 6
1611 DN Bovenkarspel

telf: 06-51628576

hogervorstmandy@gmail.com

Voor meer informatie kunt u alvast kijken op mijn site:
www.mandyhogervorst.nl
www.facebook.com/mandyhogervorstkunstenares