Marjan Westplat

Naast mijn werk, ik heb heel lang in het basisonderwijs gewerkt, ben ik altijd creatief bezig geweest . Ik heb onder meer twee jaar een opleiding gevolgd aan de Vakschool voor Edelsmeden.

Ik beeldhouw al heel lang. Ik maak beelden van verschillende soorten steen. Ik werk veel thuis, maar ik mag ook gebruik maken van het atelier van Ank Haisma in Hoorn.

We hebben 22 jaar aan de Zuiderdijk in Venhuizen gewoond, maar enige jaren geleden besloten we het platteland te verruilen voor de binnenstad van Hoorn.

Mijn inspiratie haalde ik in Venhuizen vooral uit de vele vogels die onze tuin bevolkten of die langs vlogen boven het IJsselmeer. Sinds we in de stad wonen, zie ik die veel minder, maar toch blijven vogels een favoriet onderwerp. Ik streef er niet naar ze zo natuurlijk mogelijk na te maken, maar de vormen zijn wel, samen met wat de steen mij “zegt”, de basis van mijn werk.

Af en toe maak ik een uitstapje naar abstract werk. Doordat ik nu minder ruimte heb om met grote stenen te werken, combineer ik steen met andere materialen om mijn werk toch meer volume te geven.

Ik exposeer op het adres:

“Huisje van Balk”, Oosterleek 39
Oosterleek

Marjan Westplat
Molsteeg 25
1621 KZ Hoorn
E-mail: marjan@marjanwestplat.nl
Website: www.marjanwestplat.nl