Ruth van Weerden

Na mijn jonge jaren in Vinkeveen (1941) vertrokken wij met het gezin naar Amsterdam. Daar kon ik in de avonduren deelnemen aan de creatieve workshops op de Werkschuit in de Amstel t.o. Carré.

Mijn werk, keramiek, brons, olieverf schilderijen, werd geëxposeerd bij o.a. Rob Scholten, Windracht 15 (Den Helder), Villa d’arto in Uden, Hugo Lelyveld in Enkhuizen, Art-land in Nibbixwoud en bij Mark Kenter in Hoorn.
Sinds een aantal jaren geef ik les bij De Blauwe Schuit in Hoorn.

Het is altijd moeilijk om over jezelf en je werk te schrijven, daarom heb ik een aantal quotes verzameld:

“Origineel en geestig, maar humor met betekenis. De vormen staan ver af van de werkelijkheid. Kracht, flexibiliteit en vrijheidsdrang zijn intens weergegeven.
Ruth van Weerden is gefascineerd door het intuïtieve karakter van primitieve kunst zoals grottekeningen en andere uitingen en symboliek van het dagelijks leven.
Zij werkt dit uit in een soortgelijke vorm, vervat in ingetogen aardkleuren, in haar bronzen beelden, keramiek en olieverfschilderijen.
Ruth maakt o.a. bronzen vrouwen die alles lijken te kunnen en daarbij ook nog de wereld dragen met een speels gemak. Humor, hoop en kinderlijke zuiverheid worden door haar samen gesmolten en gegoten in een fantastisch verhaal.
Volg het spoor van oprechte speelse nieuwsgierigheid, schoonheid die voortkomt uit een vrije ademtocht. Met haar voeten in de aarde en handen die spelen met een zacht vuur. Volg dat spoor en je zal de werken van Ruth van Weerden zien”.

Ik exposeer in de Pancratiuskerk in Oosterblokker.

Ruth van Weerden
Drieboomlaan 133
1624BD Hoorn
Telefoonnummer: 06 16339575
E-mail adres: ruthvanweerden@live.nl