Suzy Ummels

Als kind zat het er al in: tekenen met houtskool of pastel. Het liefst portretten van mensen.

Na het overlijden van mijn vader tekende ik een portret van hem en pakte de hobby weer op die wij samen deelden.

Er volgden schildercursussen en ik heb sinds 10 jaar les van een kunstenaar bij wie ik veel heb geleerd.

Van portretten van mensen ben ik overgestapt naar portretten van dieren. Hun karakter boeit mij. Er is zoveel mee te doen, de houding, de blik in de ogen, de structuur en kleuren in de vacht. Het geeft mij voldoening een dier te vangen in olieverf. Realistisch, maar niet fotografisch. De balans om tot een mooi schilderij te komen. Het is elke keer weer een uitdaging en heerlijk om te doen!

Als ik niet de wereld overvlieg als stewardess zit ik avonden achter mijn schildersezel. Van een uit de hand gelopen hobby naar een passie!

Portretschilderijen van dieren (en personen) met olieverf.

Mijn uitdaging is om een karakter over te brengen op het doek.

Suzy Ummels

Venhuizen